Page 1 of 1

Val toch lekker dood met je hypocriete anti-wit-racisme

PostPosted: Sat Nov 08, 2014 2:20 pm
by King George
Val toch lekker dood met je hypocriete anti-wit-racisme

Geplaatst op 08 november 2014, door rommel.

Image

(Auteur: Nima Gholam Ali Pour)

Antiracisme in Zweden bevindt zich op een theoretisch niveau, ver weg van de werkelijkheid verwijderd. Racisme van autochtone blanken tegen mensen met een andere kleur krijgt de volle aandacht van de anti-racisten, terwijl het racistisch is om openlijk te praten over racisme van niet-blanken.

In Zweden moet de racist de juiste kleur en etnische afkomst bezitten voordat het als een potentiële hate crime wordt geëtiketteerd. Deze uitspraak deed ik een tijdje geleden tegen een Deense journalist die me daarop nogal enigszins geschokt aankeek. In gedachte had ik de zwarte man die voor de ogen van zijn 1,5 jaar oude zoontje in Malmö op september 2013 zwaar mishandeld werd.

Toen de misdaad in het nieuws kwam was iedereen op links in Zweden stellig overtuigd dat de daders blank waren. Dat kon niet anders, het slachtoffer was zwart en tijdens de afranseling voor ‘vuile neger’ uitgescholden. Natuurlijk krijgt de linkse goedmens dan meteen de t.v.serie Roots voor ogen en een flashback naar de slavernij in de States waar een neger met een zweep door een blanke flink afgeranseld wordt onder het schreeuwen van “n-gger”. Ja natuurlijk waren het blanken die een neger hadden mishandeld, geen twijfel mogelijk, was de overtuiging van de slinks georiënteerde goeddoedel.
Meteen werd door links demonstraties georganiseerd en het netwerk “Malmö bewoners tegen racisme en haatmisdrijven” gemobiliseerd. In een video op youtube (video is ondertussen door de laffe goedkerk verwijderd) is te zien hoe politici in Malmö zoals Adrian Kaba (Socialisten) en Daniel Sestrajcic (Links) over elkaar heen buitelen met hun theorieën over het hoe en waarom van het bestaan van racisme tegen zwarten. Met eindconclusie dat de wortels van racisme liggen in het “kolonialisme” van blanken. Nu was het moment aangebroken om racisme van de witte mens te bestrijden.

Toen bleek dat de daders immigranten uit Iran waren werden de demonstraties snel afgeblazen. Linkstwitter viel stil. Geen woord meer. Geen demonstratie werd georganiseerd. Geen linkse politici wilde verder verklaren waarom deze zwarte man het slachtoffer van deze verschrikkelijke misdaad was geworden.

Image

Maar er was een persoon die het debat wilde voortzetten. Het was een debater genaamd Damon Rasti, die een artikel in de Zweedse krant Svenska Dagbladet schreef. In zijn artikel beschrijft hij hoe diverse groepen immigranten elkaar discrimineren en onderling racisme bedrijven. Dit debatartikel werd het meest gelezen artikel op de opponiesite van het Svenska Dagbladet.
Een grote overwinning voor het anti-racisme? Niet volgens de antiracisten. Damon Rasti werd onderworpen aan een lastercampagne door anti-racisten, waarin hij voor hansworst, Pinochet, en andere bizarre dingen werd uitgescholden.

Damon Rasti had het niet begrepen. Al het racisme wat zich buiten de anti-imperialistische theoretische kaders van links afspeelt moet je over zwijgen. Dit creëert een nogal eigenaardige situatie voor Afro-Zweden. Wordt een donkerkleurig persoon in Zweden mishandeld door een blanke, bij voorkeur met blond haar, kan deze donkergetinte persoon op veel aandacht en sympathie van de anti-racisten rekenen.
Maar als een zwart persoon de pech heeft een pak slaag te krijgen door Noord-Afrikaanse immigranten valt een doodse stilte. En als iemand als Damon Rastiin verder aandacht aan deze zaak wil besteden wordt die geboycot en verketterd door de anti-racisten.

Een tijdje geleden kwam het oordeel voor de daders, veroordeeld tot twee jaar in de gevangenis. Van de anti-racisten nooit meer iets gehoord, geen commentaar, geen woord, ondanks dat in het begin deze haatmisdaad belangrijk genoeg werd geacht om demonstraties en protesten te organiseren.
Is het niet absurd dat de kleur of etniciteit van de dader zo belangrijk is voor mensen die beweren tegen racisme te zijn? Het is racistisch als anti-racisten getinte immigranten die racistisch zijn er mee weg laten komen terwijl blanke racisten de volle aandacht van hun mogen genieten – niet op grond dat ze racisten zijn, maar krachtens hun blanke huidskleur.

Image

Het wordt tijd dat de anti-racist van Zweden zich gaat aanpassen aan de heersende situatie in het Zweedse anti-racistische debat. Vandaag de dag hebben we zoveel theorieën waarom blanken discrimineren tegenover niet-blanken. Maar we horen geen theorieën of verklaringen waarom immigranten elkaar discrimineren. Omdat dergelijke theorieën door de anti-racist als racistisch gebrandmerkt worden.
Deze obsessie met het kwaad van de blanke man is nu zo ver dat prominent anti-racisten in Zweden serieus overtuigd zijn dat blanken niet kunnen strijden tegen racisme, op grond dat ze blank zijn. Foujan Rouzbeh, die eerder werkte voor de Expo, schrijft in een debatstuk:
Jullie zijn wit, mannelijk, middenklasse en cisgender. U hoeft niet te ervaren wat wij moeten meemaken in ons lichaam, wanneer we gestopt worden bij een grenscontrole, of afgewezen worden voor een baan. U woont comfortabel, heeft een pleegkindje in Afrika, hoeft niet te bedelen op een straathoek, of als vluchteling gedwongen onder te duiken. U bent de norm, en in de meerderheid.

Image

Hoe vaak heb je niet gehoord dat racisme bestaat uit het genariliseren van verschillende bevolkingsgroepen en hun negatieve eigenschappen toeschrijven. Als anti-racisten in Zweden “witte” mensen op een hoop gooien en hun negatieve eigenschappen toedichten is dat toch ook per definitie een uiting van racisme? En wie is die “witte” mens eigenlijk? Is de “witte” verpleeg(st)er in het ziekenhuis die zich het schompes werkt om zowel de autochtoon als allochtone Zweed goed te verzorgen een racist?
Nee, het antiracisme in Zweden bevindt zich nog steeds op theoretisch niveau, ver verwijderd van de realiteit. Misschien is dat de reden waarom anti-racisten zo boos zijn de hele tijd.

Image

Bron:
http://www.samtiden.nu/5922/endast-rasistisk-rasism-rasism-ar/Vrije Chroniqueurs