Sharia4Belgium haalt uit....

Tijdelijk forum voor de Hollandse leden.
Circe
Posts: 50
Joined: Sun Jan 04, 2009 10:27 am

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Circe »

mercator wrote:
Blackmore wrote:
De gewonde
agente is overigens zelf een moslima.
Deze laatste zin toont maar weer een hoe ongelofelijk naïef er met de islam omgegaan wordt. Alsof een moslim respect zal hebben voor een moslimagent. Dat zijn in hun ogen juist verraders en afvalligen die met de vijand heulen. Deze methode is zeker afgekeken van Amerika waar zwarte agenten in zwarte wijken meer gezag hebben dan blanke agenten. Maar met moslims zal dit nooit werken!
Komt nog bij dat een of andere "geïntegreerde" moslim( een "film-maker, jawel) mocht komen vertellen dat die prik-actie NIETS met de Islam te maken heeft. Een andere allochtone politicus vertelde in dezelfde adem dat heel het geval de schuld van de media was, die teveel-ongetwijfeld racistische-aandacht aan Sharia4B hadden gegeven. t Spijtige is dat heel veel mensen in die propaganda trappen, juist omdat die heel listig als objectieve berichtgeving wordt gepresenteerd.
jaja, het was de media die fout was én - uiteraard - waar wachten we nog op: het Vlaams Belang! Dàt zijn de ware hoofdschuldigen. (uit hetzelfde interview)

Circe
Posts: 50
Joined: Sun Jan 04, 2009 10:27 am

Re: De N-VA (Vlaanderen) wordt ook wakker

Post by Circe »

mercator wrote:
King George wrote: Volgens de N-VA-voorzitter is kordaat optreden tegen Sharia4Belgium net zo goed in het belang van de moslimgemeenschap. Organisaties als Sharia4Belgium stellen de hele islam in een slecht daglicht en bezorgen moslims onterecht een slechte reputatie, luidt het nog.

Bron: gva.be (Gazet van Antwerpen)
Ja zo kennen we Bartje wel weer, de kool en de geit willen sparen. Hoezo "onterecht" een slechte reputatie van moslims ? Waarom zegt ie het nu s niet eindelijk zoals het is en zoals het Vlaams Blok dat al sinds de jaren 70 zegt,: moslims dragen helemaal niks bij aan de Vlaamse samenleving, ook niet als ze uit de gevangenis weten te blijven. Dat gaan zijn kiezers veel liever horen dan die eeuwige halfzachte praatjes waarmee hij zich respectabel wil voordoen.
En wat heeft hij met dat "belang van de moslimgemeenschap" ? Als Vlaams nationalist zou hem dat worst moeten wezen.
Als volgende burgemeester van Antwerpen kan hij dat niet maken bij de +30% allochtone bevolking hé.

Maar de onderliggende toon is er weldegelijk: hij wenst totaal geen onderscheid meer tussen auto en allo. Geen taalkennis, geen job, geen job, geen extra's gewoon zoals iedereen. Ingepakt gaan werken gaat niet, dan blijf je thuis zonder dop. etc...

User avatar
Ariel
Posts: 7774
Joined: Thu Jan 01, 2009 1:34 am
Location: The Netherlands

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Ariel »

Volgens de ouders van Fouad Belkacem wordt hun zoon als een hond behandeld in de gevangenis. Ze stoken het vuurtje op door te zeggen dat Fauod vastgeketend wordt aan zijn benen, en zonder eten en drinken zit. "Dat klopt niet", reageert Sempot. "Hij wordt behandeld zoals alle andere gedetineerden, volgens een normaal regime."

Belkacem blijft nog minstens 6 maanden in de cel. Dat zei Minister van Justitie Annemie Turtelboom vandaag op de Antwerpse regionale televisiezender ATV. Hij zal een gevangenisstraf uitzitten waartoe hij in april 2011 veroordeeld is.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... rden.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;

In de gevangenis van Antwerpen is sociale onrust uitgebroken bij het personeel. Dat meldt woordvoerder Laurent Sempot van het gevangeniswezen en wordt bevestigd in vakbondskringen. Een deel van het personeel is niet aan het werk, waardoor de activiteiten voor de gevangenen vanmiddag niet konden plaatsvinden.

Aan de basis van de onrust liggen verklaringen van de ouders van Sharia4Belgium-woordvoerder Fouad Belkacem in de krant dat hun zoon niet goed behandeld wordt in de gevangenis. Volgens een vakbondsbron vreest het personeel dat die geruchten sympathisanten van Belkacem op verkeerde ideeën zouden brengen en voor een onveilige situatie zouden zorgen in of rond het gevangenisgebouw in de Begijnenstraat. Een scenario zoals in Molenbeek, waar vrijdagavond nog twee agenten werden neergestoken, wil men in de Antwerpse gevangenis absoluut vermijden.

Nog in vakbondskringen valt te horen dat het personeel vandaag vond dat de overheid de geruchten formeel moest ontkrachten en moest benadrukken dat alle gevangenen goed en gelijk worden behandeld. Aangezien het gevangeniswezen dat intussen heeft gedaan, zou de onrust vanavond nog van de baan moeten zijn. Vrijwel het voltallige personeel zou nu nog het werk hebben neergelegd, maar er wordt wel een minimum aan beveiliging gegarandeerd. De politie is dan ook niet ter hulp moeten schieten.

http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangeni ... acem.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.

User avatar
Ariel
Posts: 7774
Joined: Thu Jan 01, 2009 1:34 am
Location: The Netherlands

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Ariel »

Vlaamse regering verdeeld over verbod Sharia4Belgium


De Vlaamse partijen van de federale regering zijn het onderling niet eens over een verbod op organisaties als Sharia4Belgium. De sp.a dient een wetsvoorstel in dat zulk verbod mogelijk moet maken, maar Open Vld vindt dat eerder de personen in plaats van de organisaties geviseerd moeten worden. CD&V wil de aandacht richten op ontoelaatbare activiteiten. Dat bleek in De Zevende Dag op één.

Kamerlid Peter Vanvelthoven van sp.a dient een wetsvoorstel dat enkele jaren oud is, opnieuw in.

Wet op privémilities
Op basis van de wet op de privémilities willen de Vlaamse socialisten de lokale overheden de kans geven bepaalde organisaties te verbieden. Vanvelthoven breidt zijn voorstel nu uit naar organisaties die oproepen tot haat en geweld.

Open Vld wil finetuning
Volgens Bart Somers van Open Vld gaat het voorstel "heel ver". Hij is bereid het debat aan te gaan, maar vraagt aandacht voor het evenwicht tussen respect voor de vrijheid van meningsuiting en een krachtig optreden tegen extremisten. "Dit (voorstel) moet worden gefinetuned", zei hij.

Beke
CD&V-voorzitter Wouter Beke, die ook in de studio te gast was maar niet aan hetzelfde debat deelnam, wil dat burgemeesters kunnen ingrijpen en "bepaalde activiteiten" die op hun grondgebied plaatsvinden, kunnen verbieden. Daarnaast moet het gerecht meer middelen krijgen om in te spelen op die activiteiten, zei Beke.

Annemans
Gerolf Annemans van Vlaams Belang trekt in ieder geval zijn handen af van Vanvelthovens voorstel, dat er volgens hem op gericht is de aandacht af te leiden van de fundamentalistische groeperingen. N-VA'er Ben Weyts stelde verheugd vast dat er tussen zijn partij, sp.a, Open Vld en Vlaams Belang consensus over bestaat dat van veroordeelde criminelen die in het buitenland geboren zijn de Belgische nationaliteit sneller afgenomen moet kunnen worden.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... gium.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.

User avatar
Darius
Posts: 52
Joined: Tue May 29, 2012 1:00 pm

Post by Darius »

Alsof die baardapen zich iets van een verbod zouden aantrekken. Die organisatie verbieden heeft geen zin... de organisatie van Omar Bakri Mohammed en later Anjem Choudary is al verschillende keren verboden, maar blijft terugkeren. Het enige dat wel zou helpen, is die baardmannen zeer goed in de gaten houden en zo mogelijk oppakken en buitengooien.

Op de site van Knack staat een artikel over Fouad Belkacem/Abu Imran. Het is een beetje een samenvatting van zijn opvattingen, van zijn palmares en van zijn (waslijst van een) strafblad.

Hier een stukje:
Belkacem predikt doodstraf voor homo's

Wie is Fouad Belkacem? Vooral een meesterprovocateur, 18 keer veroordeeld, die oproept tot haat tegenover niet-moslims.
Fouad belkacem, de meesterprovocateur achter Sharia4Belgium.

Fouad belkacem, de meesterprovocateur achter Sharia4Belgium. © Belga

Fouad Belkacem, de woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium die thuis opgepakt werd, schuwt de controverse niet. De voorbije jaren plaatste Belkacem verschillende filmpjes op YouTube waarin hij de moslims superieur noemde en hen opriep om de ongelovigen, de niet-moslims, te bestrijden.

Belkacem, een tot Belg genaturaliseerde Marokkaan die ook bekend staat als Abu Imran, gebruikt in zijn video's opruiende taal en laat zich begeleiden door geweerschoten en afbeeldingen van wapens. Hij predikt onder meer de doodstraf voor holebi's, noemt agenten die vrouwen in nikab verbaliseren Romeinse honden en vijanden van Allah en bedreigde vorig jaar Geert Wilders met de dood.
(...)
Het hele ding is hier te lezen:
http://www.knack.be/nieuws/mensen/belka ... 80247.htm#
"Life without liberty is like a body without spirit."
"Life without love is like a tree without blossoms or fruit."
- Kahlil Gibran

User avatar
Ozes
Posts: 563
Joined: Fri Sep 23, 2011 10:16 pm
Location: Wandering towards Valle Mortis, thou rod & thou staff will comfort me.

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Ozes »

Verbieden is onzinnig, zij zeggen slechts wat vele denken. Laat ze hun gang gaan, zo kunnen we enigszins in de gaten houden hoe gretig de gemiddelde goede moslim ware veranderingen in onze democratie willen doorvoeren. Zij zijn een goede barometer voor hen die zelf niet omgeven zijn door haatbaarden.
~A God of mercy
Would never... inform His people war is simply a means of testing ones faith
Surah's:3:140, 3:142,3:166, 3:167, 9:16, 47:4

~.. shame compassion with the victims
Surah's:3:154, 8:17

~.. mock pacifism :
Surah's: 3:167, 47:20

~..disavow peaceful solutions:
Surah:3:156

mercator
Posts: 83
Joined: Sun Jun 03, 2012 9:15 am

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by mercator »

Ozes wrote:Verbieden is onzinnig, zij zeggen slechts wat vele denken.
Zeker. De "gemiddelde" moslim denkt precies zoals zoals Abu Imran, maar zal dat openlijk niet zeggen. Ik heb jaren in een Marokkanenbuurt gewerkt, in dezelfde straat in Boom bij wijze van spreken als waar Abu werd gekweekt en al die Marokkaantjes spraken over het uitroeien van Joden en homo's en spuwden op de Belgische bevolking die hen verwende, die werden onveranderlijk aangeduid als "die rotte Belgen".
Dat het gros van de moslims NIET achter Abu Imran zou staan is een dikke leugen, dat is linkse politieke propaganda om ons te sussen.

Blackmore
Posts: 103
Joined: Tue Apr 10, 2012 10:42 pm

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Blackmore »

mercator wrote:Dat het gros van de moslims NIET achter Abu Imran zou staan is een dikke leugen, dat is linkse politieke propaganda om ons te sussen.
Ik heb meer het idee dat de gemiddelde moslim de islam niet aantrekkelijk vindt maar het stil zwijgend over zich laat komen. Ze zullen zich niet tegen de sharia verzetten terwijl ze liever net zoals niet-moslims zouden leven.

User avatar
xplosive
Posts: 29
Joined: Wed May 30, 2012 5:57 pm

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by xplosive »

Blackmore wrote:Ik heb meer het idee dat de gemiddelde moslim de islam niet aantrekkelijk vindt maar het stil zwijgend over zich laat komen. Ze zullen zich niet tegen de sharia verzetten terwijl ze liever net zoals niet-moslims zouden leven.
Zoiets als dit dus:

Image

Maartje
Posts: 18
Joined: Tue Jun 12, 2012 11:43 am

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Maartje »

mercator wrote: Deze laatste zin toont maar weer een hoe ongelofelijk naïef er met de islam omgegaan wordt. Alsof een moslim respect zal hebben voor een moslimagent. Dat zijn in hun ogen juist verraders en afvalligen die met de vijand heulen. Deze methode is zeker afgekeken van Amerika waar zwarte agenten in zwarte wijken meer gezag hebben dan blanke agenten. Maar met moslims zal dit nooit werken!
En laten we het dan nog niet hebben over het feit dat het ook nog om een vrouw gaat. Dat verdubbelt het gemis aan respect nog een keer. Had zich een maar gewoon thuis bij pa en ma maagd moeten zitten zijn totdat zich een echtgenoot aanmeldt.

Arun Mahalingam
Posts: 13
Joined: Thu Mar 05, 2009 12:20 pm

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Arun Mahalingam »

Knack publiceert wel meer artikelen die eigenlijk niet door de politiek correcte hoepel springen.
Zoals een verhaal van Peter Calluy (voormalig straathoekwerker in Boom en gewezen lid van SP.A. en LDD.)
Aan de bijzonder lamentabele woordvoerders van de moslimgemeenschap
Verwondert het u, beste islamitsiche landgenoot, dat de publieke opinie de 'islamitische gemeenschap' arrogant en onsympathiek vindt? Met dergelijke lamentabele woordvoerders?
Spoiler! :
Geachte landgenoten met een islamitische levensbeschouwing

Omdat ik de gelegenheid krijg een stukje te plegen in deze vrije tribune, grijp ik ze om het woord tot u te richten.

Maar eerst wil ik de ‘politieke’ verantwoordelijken erop wijzen dat ik het formeel oneens ben met de maatregelen die nu worden genomen tegen Fouad Belkacem en Co. Hij zal het graag horen, maar ik meen het echt.

Wat gedaan indien de opvolger van Fouad Belkacem een ‘bekeerde Belg’ is? Gaat men die dan stateloos maken bij gebrek aan een tweede nationaliteit? Inderdaad, dat mag niet volgens alle verdragen die over mensenrechten handelen. Welke organisaties gaat men nog verbieden? Het Vrijzinnig Humanistisch verbond stond tot voor kort op de lijst met 'gevaarlijke organisaties'. Willekeur troef: 'The rule of Man, not the rule of Law?' Het was toch omgekeerd, dacht ik!

Die maatregelen zijn de uitvoering van het programma van Sharia4Weetikveel. De vrijheid - en gelijkheidsbeginsels én de neutraliteit van het openbare ambt zijn in het belang van ons allen. De scheiding der machten evenzeer. We beseffen dat meestal wanneer ze er niet meer zijn. Ik treed Sven Mary hier dus volmondig bij. Rechtsfilosofisch zullen mensen als professor Paul Cliteur of Matthias Storme daar meer over kunnen zeggen dan deze leek of de huidige minister van Justitie.

Dit even om aan Fouad te laten merken dat ik nog niet ben veranderd en ook mijn rechtlijnige houding niet tegenover de door hem verfoeide rechtstaat. Want het is die die ik hier verdedig, niet hem, voor alle duidelijkheid.

Waarde islamitische landgenoten, een woordje over uw bijzonder lamentabele woordvoerders

Maar nog meer wil ik het met u, geachte landgenoten met een islamitische levensbeschouwing, hebben over diegenen die telkens weer beweren in uw aller naam te spreken, namelijk uw bijzonder lamentabele woordvoerders.

Zij verkwanselen de beeldvorming keer op keer bij hun publieke optredens vanuit een bijna schizofrene plicht om telkens ‘religie’ boven de godsvrede’ te stellen. Maar ook door in uw naam te verkondigen, ik citeer, dat “alle moslims beledigd zijn door...”: een tekeningetje, een verbod op religieuze symbolen, of wat dan ook.

Ik vraag mij dan telkens af: “Is dat wel zo?” En daarom vraag ik het hier zelf aan u. Zo weten we gelijk of het ook zo is. We leven immers al lang genoeg samen om het een en ander rechtstreeks te vragen aan elkaar, nietwaar?

Vinden jullie het niet stuitend dat mevrouw Azabar van BOEH (Baas Op Eigen Hoofd) tegenover Kathleen Cools in Terzake, na het eerste optreden van Fouad Belkacem uitdrukkelijk weigert om Sharia4Belgium als extremisten te benoemen? Meer nog, zij eist dat we éérst professor Etienne Vermeersch en schrijver Benno Barnard als extremisten aanduiden, alvorens ze daartoe bereid is.

Als ongelovige, beste moslimburen, motiveert mij dat niet echt om de verworven neutraliteit te doorbreken in de naam van een verkeerd begrepen 'godsdienstvrijheid'. Ik ben, denk ik, terecht waakzaam omdat dé voorvechtster van de hoofddoek op die manier naar de realiteit kijkt.

Het symbool van de méérderheidsreligie in dit land is amper een twintigtal jaren verwijderd uit de openbare gebouwen en het ambt - de witte vlekken die de kruisbeelden achterlieten, zijn nog zichtbaar. En vervolgens de portretten van de koning en koningin.

Stel dat de woordvoerders van die godsdienst, met evenveel poeha en ernst, eisen om de kruisbeelden terug te hangen. De hele meute ongelovigen en andersgelovigen, die uw symbool vanuit een opportunistische tolerantie verdedigen, gingen collectief in een kramp van het lachen. Waarom toch dat verschil? Vraagt u zich dat wel eens af?

Ik werd tussen 1990 en 2006 regelmatig op de schouders geklopt, “goed gedaan Peter”, omdat ik met Hand in Hand en de socialistische beweging op de eerste rijen stond in het verzet tegen het Vlaams Blok. Maar toen ik in 2004 - 2005 én 2006, 2008, ...melding maakte van wat Fouad Belkacem vertelde tegen de kinderen in Boom, ook die van mijn Marokkaanse vrienden, was ik plotsklaps een racist en moest ik vooral zwijgen.

Is identieke – of nog ergere – wansmaak en mentaal kindermisbruik wél te vergoelijken wanneer ze onder de vlag van een of andere godheid gebeuren? Dezelfde vraag aan u, waarom? Laten we niet flauw doen, Filip Dewinter heeft nooit gezegd dat we homoseksuelen moeten ophangen, Belkacem vertelde dat wél in zijn jeugdclub aan uw kinderen. Of ook dat “hun vader niets waard is” als hij zich integreert.

Vraagt u zich dan niet af waarom ik daar destijds dan plotseling een onmetelijke tolerantie voor moest hebben? Ik kende die vaders, al vijfentwintig jaar. Het waren jeugdvrienden! Dacht men nu echt dat ik voor een euro te koop was om Belkacem te laten begaan met hun kinderen? Zouden zij niet hetzelfde doen indien het mijn kinderen betrof? Neen, ik kom hen vandaag tegen in Boom, en kan hen, en zij mij, nog recht in de ogen kijken, dàt is vriendschap, dat is wederkerigheid, dat is respect voor elkaar.

Uw woordvoerders zoals Kif Kif, Indymedia, het Minderhedenforum en tutti quanti namen reeds in 2005 de verdediging op van Belkacem en noemden mij incompetent en een leugenaar en racist. En zij bleven dit doen. Vandaag wrijven ze zich schoon met een al te simplistische zinledigheid:

"Dit heeft niets met de islam te maken."

Dat is té simplistisch.

De stelling dat het Vlaams Belang niets met fascisme te maken heeft zou op de wedervraag “en waarom niet?” onthaald worden.

Spreek voor uzelf, waarde islamitische landgenoten

Ik wil u hier aanmoedigen, ja , uitnodigen, in alle bescheidenheid, om voor uzelf te spreken, om u af te vragen waarom er voor elke verkiezing weer plots politici in uw gebedshuizen neerstrijken, terwijl zulks nooit gebeurt in de kerken. Waarom u de ene dag in de inburgeringscursus over het ongetwijfeld ‘vreemde’ principe van secularisatie wordt ingelicht. De volgende dag doet dan de imam, op vraag van islamitische politici die hem daarvoor mobiliseren, in uw moskee een oproep om ‘neen’ te stemmen bij het referendum over het Lange Wapperproject.

Een mens zou van minder in verwarring geraken. Er wordt echter géén moord en brand geschreeuwd door 'de hoeders' van de rechtstaat. Ook niet als Lex Molenaar dat openlijk in zijn Antwerpse krant meldt. Waarom niet ? Nooit geweten trouwens dat god zich uitspreekt tégen bruggen en voor tunnels. Misschien moeten we dan maar eens tunnels naar elkaar bouwen, wie weet? Dit echter geheel terzijde.

Besef, beste moslims, dat als CD&V, die toen wel voor de 'brug' was, hetzelfde had gedaan en in de kerk had laten oproepen door de pastoors om ‘ja’ te stemmen, België te klein was geweest. Waarom dat verschil? In uw belang? Gelooft u dat?

Waar is de professor mensenrechten en Groen-politica Eva Brems met haar twijfels over de voorgestelde demarches tegenover Sharia4Belgium? Ze zouden toch meer opportuun zijn dan haar 'bedenkingen' die ze heeft bij het verbod op gezichtssluiers? Hoeveel van u moslims dragen dergelijke sluiers? Inderdaad.

Maar u allen hebt wél het grootste belang bij de gelijkheidsprincipes, net als ik en iedereen in dit land. Waar is de evenwichtigheid van deze academica, beste vrienden? Ook niet-professoren mogen kritisch denken hoor, wist u dat? En dat academici zich ook kunnen vergissen, leerden we laatst nog door het intellectueel eerlijke 'mea culpa' van de 'extremistische' Etienne Vermeersch. Dat siert hem toch, dàt dwingt toch respect af. We zijn toch in de eerste plaats als mensensoort feilbaar?

Ik denk dat ik destijds niet de perfecte, maar wel de goede keuze heb gemaakt, door de zaken niet te verdoezelen en als een stijfkop Fouad weg te jagen van de jongeren, soms met harde taal. Dat zult u wel beter begrijpen dan de niet-moslims vermoed ik zo.

Niet omdat ik de islam haat – haten is voor zwakkelingen. Zonder te willen ontkennen dat ik grote reserves heb tegenover religie, dat is zéker zo.

Ik ben echter van mening dat de mensen die u vandaag ogenschijnlijk welwillend zijn, zichzelf binnenkort weer gaan ‘uitnodigen’ in uw gebedshuizen, en de uwe alleen!

Omdat zij, die supertolerante kliek die géén reserves hebben bij religie, en al zeker niet de uwe, landgenoten moslims, iets van u willen. Denkt u dat zelf ook niet? Vindt u dat, euh, respectvol?

Deze mensen stellen de grondrechten, die een Doos van Pandora zijn, verkeerdelijk aan u voor. Zij relativeren de rechtstaat om u te paaien en gunstig te stemmen. Zij stellen die fundamentele rechten (vrijheid tussen man en vrouw, de scheiding tussen Kerk en Staat, ...) voor als een supermarkt, waar u kan gaan shoppen. “Neem twee pakjes godsdienstvrijheid, maar homo’s hoeft u niet te tolereren, omdat Allah dat niet wil.” Geen probleem, ‘respect’ , weet u wel. Maar dat kan niet, je kan niet gaan shoppen in die vrijheden: je neemt de Doos, of je neemt die niet.

Zij geven u een wapen en leren u vervolgens om in de eigen voeten te schieten in plaats van op een eerlijke empathische manier aan u uit te leggen wat uw belang is bij de ongeschonden rechtvaardige instituties, want het zijn ook de uwe!

U geniet uw rechten, net als ik, door die principes. Zéker als minderheid en dat zijn we beiden. Alleen wil mevrouw Charkaoui van het minderhedenforum mijn minderheid, als atheïst en vrijzinnig humanist, niet in overweging nemen wanneer ze weer eens pleit, in uw naam, voor het doorbreken van de neutraliteit van het door onze grootouders bevochten neutrale Gemeenschapsonderwijs.

Verwondert het u dan dat, de menselijke soort eigen, de publieke opinie de 'islamitische gemeenschap' arrogant en onsympathiek vindt? Met dergelijke mensen die zeggen in uw naam te spreken?

En als ik mevrouw Charkaoui dan vraag of ze daar dan persoonlijk de verantwoordelijkheid voor neemt, en of ze niet beter haar achterban, u dus, degelijk zou informeren, uw belang te duiden in deze, dan vindt ze mij 'respectloos' en sluit ze eenzijdig het debat.

Ik vind dat niet respectloos, maar een pertinente vraag. Want ik weiger u allen daarvoor verantwoordelijk te achten omdat 'Zij' dat zegt. Waarvan akte.

Zelfreflectie, het gebed van de goddeloze

U bent in een vrij land beste mensen, dus waarom mobiliseren uw zelfbenoemde woordvoerders niet om de vrouwen in Marokko te steunen die tegen het verwerpelijke artikel 479 (als ik me niet vergis) betogen dat zegt dat verkrachters die huwen met hun slachtoffer vrijuit gaan? Ze mobiliseren u, of uw kinderen wél om de pacificatiemodellen te doorbreken. Vindt u dat niet vreemd?

Vraagt u zich wel eens af of een Chiro- of Scoutsvereniging met een figuur met de retoriek van Belkacem bij, ook een stijfkop als ik zou nodig hebben gehad om te worden gesloten? Of ik dan ook was ontslagen en uitgescholden of toch weer schouderklopjes had gekregen, en opslag?

Maar zelfreflectie, in de spiegel kijken, is het gebed van de goddeloze, beste moslimouders. De spiegel lacht terug de laatste dagen. Ik zou mij diep schamen tegenover u als het anders was. De Media hadden mij evenzeer gevonden, maar met de vraag "waarom ik als jeugdwerker nooit iets had gezien of gezegd?" Denkt u ook niet?

Het was de imam van Boom die destijds op mijn vraag de Boomse ouders heeft verwittigd, omdat ik hem wel moest melden dat de politieke klasse die op uw tapijten thee komt drinken, van mij andere dingen vroeg die ik niet kon, vanwege mijn gewetensnood. Ik, de verdediger van het secularisme moest nu voor civiele zaken, het jeugdwerk, de imam inschakelen. Omdat de civiele verantwoordelijken bang waren om niet meer in de gunst te staan bij u. Alsof u als ouder dergelijke zaken voor uw kinderen zou wensen. Over vooroordelen gesproken!

Als u dat fanatisme voor uw kinderen wenst, verneem ik dat graag, beste moslimouders


Ik ben daar dus niet van overtuigd en als het wel zo is, verneem ik dat graag met zoveel woorden. Want dat zei Belkacem toen tegen mij: "De ouders willen liever een strikt islamitische jeugdwerking dan een kuffar (ongelovige, red.) als jij die zich over de jongeren ontfermd."

Beter kunt u de secularisering in uw en ieders belang, met wat pijn in het hart, in de geloofsbeleving inpassen. Tijdens de aankomende verkiezingscampagnes zou u diegenen die uw gunst willen door uw kinderen over te leveren aan figuren als Belkacem & co eens diep in de ogen kijken.

Misschien ziet u dan een schijnheilige islamofobe racist. Ik daarentegen, ik heb geen moeite om u als volwassen landgenoten aan te spreken, als ik het eens ben en als ik het oneens ben. We leven tenslotte in een vrij land dat met zijn wederkerige verantwoordelijkheid voor zijn jongeren een optie op de toekomst neemt. Ook als we moeten zeggen, neen Sahbi, dat is géén goed idee.

Peter Calluy schrijft momenteel een boek over zijn wedervaren als jeugdwerker in Boom, waar hij in 2008 al aan de alarmbel trok over onder andere Fouad Belkacem.
http://www.knack.be/opinie/aan-de-bijzo ... 612385.htm

User avatar
Ariel
Posts: 7774
Joined: Thu Jan 01, 2009 1:34 am
Location: The Netherlands

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Ariel »

Ik heb waardering en respect voor de manier hoe Peter vecht tegen islam, maar ik heb altijd wat moeite met zijn artikelen. Niet omdat ik het niet eens met hem ben, maar zijn artikelen lezen niet lekker weg. Je moet soms wel drie keer een zin lezen voordat die doordringt. . Ik vermoed dat de islamitische landgenoten van hem nog meer moeite hebben om zijn artikel te begrijpen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.

User avatar
Ozes
Posts: 563
Joined: Fri Sep 23, 2011 10:16 pm
Location: Wandering towards Valle Mortis, thou rod & thou staff will comfort me.

Re: Sharia4Belgium haalt uit....

Post by Ozes »

Weet iemand welke politici BOEH steunen?
~A God of mercy
Would never... inform His people war is simply a means of testing ones faith
Surah's:3:140, 3:142,3:166, 3:167, 9:16, 47:4

~.. shame compassion with the victims
Surah's:3:154, 8:17

~.. mock pacifism :
Surah's: 3:167, 47:20

~..disavow peaceful solutions:
Surah:3:156

User avatar
Darius
Posts: 52
Joined: Tue May 29, 2012 1:00 pm

Post by Darius »

Ik kan geen namen noemen, maar ik vermoed dat je ze bij de partijen Sp.a en Groen zult moeten zoeken.
"Life without liberty is like a body without spirit."
"Life without love is like a tree without blossoms or fruit."
- Kahlil Gibran

Locked